SENSE PRESSUPOSTOS PER L’ANY 2023?   o  TOT LO DOLENT S’ENCOMANA?

En el darrer ple municipal a Sant Esteve, la moció que els Comuns vam presentar per exigir al Govern de la Generalitat destinés el 25% del pressupost assignat a Salut per a l’any 2023 a l’atenció Primària va ser aprovada per unanimitat de tots els grups presents.

La urgència d’aquesta moció venia justificada perquè és ara quan s’estan discutint els pressupostos de la Generalitat per l’any 2023 i quan aquests poden ser modificats d’acord amb les propostes dels diferents partits que els poden donar suport perquè s’aprovin.

Recordem aquí l’actual situació del Govern de la Generalitat, amb minoria al Parlament.

També en aquest darrer ple municipal, en resposta a una pregunta nostra, l’alcalde va avançar la intenció de no presentar ni ordenances ni pressupostos per al proper any 2023.

Això ens sembla greu.

Vol dir que el govern municipal renuncia per aquest proper any a executar el programa electoral pel qual va ser votat pels ciutadans de Sant Esteve.

L’excusa que pot prorrogar el pressupost d’aquest any perquè és prou bo i perquè al maig vinent hi ha noves eleccions municipals, és pobre.

Potser és que l’actual govern a Sant Esteve, sense majoria absoluta, no ha pogut posar-se d’acord entre els grups que el formen i això encara dificulta més cercar suports en altres grups municipals a l’oposició.

S’està perdent l’oportunitat d’arribar per fi, abans de la finalització d’aquesta legislatura, a tocar objectius com un pressupost participatiu, o donar més passes cap a incrementar bonificacions a les ordenances dirigides al foment de la implantació de la transició energètica al nostre municipi.

Si el que va anunciar l’alcalde s’acompleix, voldrà dir que per dur a terme noves partides pressupostàries fins al maig, caldrà que cadascuna d’aquestes modificacions sigui aprovada per majoria cada cop que es presentin al ple municipal. Una qüestió que dificultarà la seva execució, ja que a Sant Esteve, recordem altre cop, el govern tampoc té la majoria absoluta.

L’actual govern a Sant Esteve cal que s’ho repensi, encara és a temps de rectificar.

Ma Ángeles Ríos Echeverría

Regidora per Sesrovires en Comú

Leave a Comment